Käytätkö Leevin Suosikit- tai Tallennetut haut -toimintoa? Ota suosikkisi ja hakusi talteen, tai ne katoavat kirjastojärjestelmän vaihdon yhteydessä heinäkuussa. Suosikit voi lähettää sähköpostilla tai viedä RefWorksiin, haut tallentaa tekstinä tai kuvakaappauksena.

Ulkomaisten e-artikkelien ja e-kirjojen haku

Etäkäyttö: Kirjaudu sisään Leevissä Oamkin sähköpostitunnuksilla (haka login) tai käytä VPN-yhteyttä (Ohje).

Oamkin verkossa ei tarvita kirjautumista tai VPN-yhteyttä.

 1. Kirjoita hakusana(t) hakulaatikkoon ja suorita haku Vinkki: käytä fraasihaussa lainausmerkkejä. Esim. ”game programming”
  Vinkki: voit yhdistää fraasihaun hakusanaan. Esim. ”organic food” consumer
 2. Klikkaa välilehteä ”Ulkomaiset e-artikkelit ja e-kirjat”
 3. Ruksi ”Rajaa hakua” –valikosta ”Kokoteksti saatavissa” <Vinkki: haku löytää myös e-artikkeleita / e-kirjoja, joiden kokoteksteihin Oamkin kirjastolla ei ole käyttöoikeuksia. ”Kokoteksti saatavissa” rajaa ne pois hakutuloksesta.
 4. Voit käyttää myös muita haun rajauksia.
 5. E-artikkelin / e-kirjan kokotekstiin pääsee artikkelin / kirjan tietojen alapuolella oleva(i)sta ”Verkossa saatavilla” –link(e)istä. Esimerkiksi EBSCOhost… tai ProQuest… tai SAGE Premier… yms.
  Linkkejä voi olla useita, jos kokoteksti on saatavissa useiden palveluntarjoajien kautta.
  ProQuestin linkit, jotka ovat tätä muotoa http://search.proquest.com/docview/... eivät toimi etänä. Klikkaa tällöin sen alla olevaa toista ProQuest-linkkiä.
  Osa vanhemmista ProQuest Safarin e-kirjoista ei ole luettavissa. Klikkaa tällöin linkkiä ebrary Academic, jos sellainen tarjolla.

Vinkki: jos poistut hakutulosnäytöltä, pääset palaamaan takaisin klikkaamalla yläreunasta ”Hakutoiminnot” ja sieltä ”Hakuhistoria”. Hakuhistoriasta voit myös tallentaa hakusi myöhempää käyttöä varten.